Συνεχίζουν να δολοφονούν την Καρολάιν: Αντιδράσεις από τη δημοσιοποίηση αποσπασμάτων του ημερολογίου της από τα ΜΜΕ

Όχι μόνο παραβίασαν προσωπικά δεδομένα, αλλά προσπαθούν να «ξεπλύνουν» τον συζυγοκτόνο, καθώς δημοσιεύουν επιλεκτικά αποσπάσματα επιχειρώντας να παρουσιάσουν το ίδιο το θύμα ως επιθετικό άτομο, με ασταθή συμπεριφορά – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Οργή και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσίευση από μεγάλη μερίδα ΜΜΕ πανομοιότυπων δημοσιευμάτων με αποσπάσματα από το ημερολόγιο της δολοφονημένης Καρολάιν.

Σε αυτά η ίδια φέρεται να περιγράφει τις εντάσεις που είχαν προκύψει στους κόλπους του ζευγαριού αλλά και την εύθραυστη ψυχολογική της κατάσταση, ενώ παράλληλα δηλώνει πως ήθελε να εγκαταλείψει τον σύζυγό της.

Η επιλεκτική διαρροή των εν λόγω αποσπασμάτων δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά  (πέρα από την παραβίαση προσωπικών δεδομένων), καθώς επιχειρεί να παρουσιάσει το θύμα  ως επιθετικό άτομο, με ασταθή συμπεριφορά.

Το γεγονός προκἀλεσε την “ἐκρηξη” πολλών χρηστών των social media, οι οποίοι στα σχόλιά τους κάνουν λόγο για “ξέπλυμα” του 32χρονου δολοφόνου αλλά και για “πάτο της δημοσιογραφίας”.

Ενδεικτικά κάποια από τα tweets

ΕΣΗΕΑ: Η τήρηση των κανόνων δεοντολογίας αποτελεί πρώτιστο καθήκον των δημοσιογράφων

Οι στοχευμένες διαρροές που «αξιοποιήθηκαν» από μερίδα ενημερωτικών site και αποτελούν αυστηρά προσωπικά δεδομένα του θύματος έγιναν αντικείμενο χλευασμού με την ΕΣΗΕΑ να υπενθυμίζει «ότι ο δημοσιογράφος οφείλει, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων».

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών καλεί τους δημοσιογράφους «να απέχουν από δημοσιεύματα που θίγουν τον πυρήνα της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και των οικείων τους» τονίζοντας παράλληλα πως «η δημοσιογραφία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπηρετεί ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ούτε να υποκαθιστά την Δικαιοσύνη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί